Kloosterstraat 10, 9401 KD te Assen 
 contact@orthodontieassen.nl
 
0592 31 68 73

 06 194 141 02Inschrijven 
Bereikbaarheid
Online balie
Verwijzers

Voor de behandeling

Uitgebreid onderzoek
Iedere patiënt is uniek en daarmee ook iedere behandeling. Om te bepalen wat de beste behandeling is voor mooie rechte tanden in een goed werkend kauwstelsel is allerlei informatie nodig. Deze informatie wordt onder andere verkregen door middel van röntgenfoto's, portretfoto's, gebitsfoto's en gipsafdrukken van het gebit ("happen"). Soms is daarnaast extra onderzoek van het tandvlees, de kaakgewrichten of een proefopstelling (set-up) noodzakelijk.

Behandelplan opstellen en bespreken
Vervolgens zal de orthodontist alle gegevens zorgvuldig bestuderen en analyseren en aan de hand daarvan een behandelingsplan opstellen waarin de persoonlijke wensen van de patiënt de boventoon voeren. Tijdens de volgende afspraak zal het behandelingsplan worden besproken. Na het bespreken van de definitieve diagnose en het behandelingsplan wordt overgegaan tot een behandelingsovereenkomst waarmee zowel de zorgverlener als de patiënt aangeven in te stemmen met het behandelingsplan en de kosten hiervan.

Extra voorbereidingen
Soms zullen extra voorbereidingen voorafgaand aan een beugelbehandeling nodig zijn zoals het verbeteren van de mondhygiëne, het vullen van een gaatje in een tand of kies of het verwijderen van tanden of kiezen om extra ruimte te creëren. Afhankelijk van de soort behandeling die nodig is wordt de patiënt doorverwezen naar een andere tandheelkundig of medisch specialist.