Kloosterstraat 10, 9401 KD te Assen 
 contact@orthodontieassen.nl
 
0592 31 68 73

 06 194 141 02Inschrijven 
Bereikbaarheid
Online balie
Verwijzers

Verzekering

Vergoedingen voor orthodontie tussen zorgverzekeraars verschillen. De dekking voor orthodontie kan zowel in een aanvullende verzekering als in een tandartsverzekering opgenomen zijn. Elke grote zorgverzekeraar heeft één of meer aanvullende verzekeringen waarin deze dekking is opgenomen. Door de diverse mogelijkheden die afhankelijk zijn van uw situatie bieden wij u geen persoonlijk advies maar raden wij u aan om u tijdig te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.
Onderstaand kunt u twee websites vinden die als hulpmiddel kunnen dienen om uw keuze te bepalen.


Wij geven u graag een aantal aspecten mee waar u op kunt letten bij de selectie van uw verzekering:
- Zorgverzekeraars kunnen een wachttermijn hanteren bij het wisselen van zorgverzekeraar of pakket. Hierdoor kan het zijn dat u eerst een periode klant dient te zijn alvorens u aanspraak kunt maken op vergoedingen door de zorgverzekeraar.
- Wees bewust wanneer u zich verzekerd voor eventuele orthodontiekosten. Het kan blijken dat een behandeling niet nodig of mogelijk zal zijn na het eerste consult.
- Let u goed op in uw polis of de dekking geldt per jaar of per beugelbehandeling. Wij kunnen u van te voren geen garantie geven over de behandelduur aangezien die afhankelijk is van onder andere uw mondgezondheid.