Kloosterstraat 10, 9401 KD te Assen 
 contact@orthodontieassen.nl
 
0592 31 68 73

 06 194 141 02Inschrijven 
Bereikbaarheid
Online balie
Verwijzers

Poetsinstructie

 
Goed poetsen is niet altijd even gemakkelijk, maar met onderstaande instructie, aandacht en wat tijd is het goed te doen. Gebruik een tandpasta met fluoride en een tandenborstel met een klein borstelkopje. Zorg er altijd voor dat je je tandvlees goed meepoetst.

Houd de borstel zoals op de foto (onder een hoek van ongeveer 45 graden) richting het tandvlees. Plaats de borstel boven de draden en de slotjes, op de rand van het tandvlees. Maak 5-10 heen- en weergaande (zachtjes schrobbende) bewegingen. Ga vervolgens naar de volgende tand.Plaats weer de borstel boven de draden en de slotjes maar nu zodat de borstelharen naar de beugel wijzen. Maak dezelfde zachtjes schrobbende beweging 5-10 keer per tand.
Plaats de borstel schuin onder de draden en de slotjes zodat de borstelharen naar de beugel wijzen. Zo maak je de ruimte onder het richeltje van de slotjes schoon.

Poets de binnenkant van je tanden en kiezen in de boven- en onderkaak door ook hier de borstel onder een hoek van 45 graden richting het tandvlees te plaatsen en korte bewegingen te maken.
Poets de kauwvlakken van je kiezen in de boven- en onderkaak door de borstel er recht op te zetten en wat grotere schrobbewegingen te maken.

Herhaal de bovenstaande stappen voor de onderkaak

Gebruik tot slot een ragertje om onder het draadje van de beugel schoon te kunnen maken. Je tandenborstel kan hier niet bij.