Kloosterstraat 10, 9401 KD te Assen 
 contact@orthodontieassen.nl
 
0592 31 68 73

 06 194 141 02Inschrijven 
Bereikbaarheid
Online balie
Verwijzers

Volwassenen

Esthetische oplossingen
Het is mogelijk om door middel van witte (keramische) slotjes het dragen van een slotjesbeugel te camoufleren.

Compromis-behandeling
Rechte tanden maar niet jaren met een beugel willen lopen? Deze wens kan in veel gevallen worden gerealiseerd.
Er kan een compromis-behandeling worden gestart wat inhoudt dat de behandeling alleen gericht wordt op de specifieke wens van de pati
ënt om bijvoorbeeld enkele tanden die scheef staan recht te zetten. Zo kan de behandeling sterk worden ingekort tot ongeveer 6-12 maanden afhankelijk van de gebitssituatie. 

Voor meer informatie, vragen of een afspraak voor een eerste consult kan altijd contact worden opgenomen met Orthodontiepraktijk Verstraaten. Hier is geen doorverwijzing van de tandarts voor nodig.

Interdisciplinaire behandeling
In bepaalde gevallen biedt een chirurgische kaakcorrectie de beste oplossing. Tijdens dit soort behandelingen wordt intensief samengewerkt met een kaakchirurg. Ook wordt er samengewerkt met implantologen en tandartsen gespecialiseerd in esthetiek.

Voorwaarden
Een voorwaarde voor een beugelbehandeling bij volwassenen is dat het gebit en de steunweefsels (tandvlees en kaakbot) gezond zijn. De reden hiervoor is dat wanneer er ontstekingen in de mond aanwezig zijn, deze door de krachten die tijdens een beugelbehandeling op de tanden en kiezen worden uitgeoefend, kunnen verergeren. Tijdens het eerste consult zal hier naar gekeken worden en indien nodig een doorverwijzing naar een andere tandheelkundig of medisch specialist worden gegeven.