Kloosterstraat 10, 9401 KD te Assen 
 contact@orthodontieassen.nl
 
0592 31 68 73

 06 194 141 02Inschrijven 
Bereikbaarheid
Online balie
Verwijzers

Beugel E.H.B.O.

Beugels gaan weleens kapot. Lees hieronder verder voor tips bij verschillende soorten klachten. Bij twijfel of vragen kan er gebeld worden met de praktijk: (0592) 316873.

De metaaldraad van een uitneembare beugel (blokbeugel) is gebroken.
Bel met de praktijk voor een afspraak. Wanneer de beugel geen pijn geeft kan de beugel gedragen blijven worden. Meestal kan de beugel worden gerepareerd.
De uitneembare beugel drukt op het tandvlees.
Beugel uitlaten en bellen met de praktijk voor een afspraak. De beugel moet iets worden bijgeslepen.
De draad van een vaste beugel (slotjesbeugel) is kapot.
Bel voor een afspraak, vaak kan je dezelfde dag nog langskomen.
De draad van een vaste beugel prikt in de wang.
Doe er een bolletje was op en bel met de praktijk voor een afspraak. Geeft was geen verlichting dan kan in het weekend of in de vakantie de dienstdoende orthodontist je helpen. Het draadje moet worden afgeknipt.
Er is een slotje (blokje/bracket) los gegaan.
Bel zo snel mogelijk met de praktijk voor een afspraak om het slotje terug te plaatsen. Als het niet stoort kan je het blokje laten zitten tot de afspraak. Als het wel stoort kan je er een bolletje was op doen. Komt het slotje los van de draad bewaar deze dan en neem het mee naar de orthodontist, vaak kan hetzelfde slotje weer terug geplaatst worden.
Band om een kies is los.
Bel voor een afspraak.
Het bijtblokje achter de voortanden is eraf.
Als een van de twee blokjes nog vast zit hoef je geen tussentijdse afspraak te maken. Als beide blokjes los zijn bel dan met de praktijk voor een afspraak.
De spalk (metalen draadje) achter de voortanden is los.
Bel zo spoedig mogelijk met de praktijk voor een afspraak. Er zal gekeken wordt wat het beste is (inkorten, verwijderen of herplaatsen).
De spalk is gebroken.
Bel met de praktijk voor een afspraak. Er zal gekeken worden wat het beste is (inkorten, verwijderen of herplaatsen).
Het elastiekje dat tussen de kiezen is geplaatst is ertussenuit gegaan.
Dit is niet erg. Het elastiekje was bedoeld om ruimte te maken tussen de kiezen. Bij voldoende ruimte valt het elastiekje er vanzelf tussenuit. Als het elastiekje door het eten van bijvoorbeeld iets kleverigs tussen de kiezen uit getrokken is en het duurt nog een aantal dagen voordat je weer een afspraak hebt, bel dan met de praktijk voor overleg.
Iets anders?
Bel naar de praktijk voor advies.